fehérnemű

Milyen fehérneműt viselj a ruha alatt?

A fehérnemű látszólag részletkérdés, hiszen úgysem látszik, ráadásul csak egy kis része az öltözködésünknek. Ha azonban megpróbálod félvállról venni a fehérnemű vásárlás kérdését, hamar rá fogsz jönni, hogy nem árt mégiscsak nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki. Egy rosszul megválasztott melltartó, alsónadrág vagy éppen bugyi ugyanis teljesen elveheti a komfortérzetedet, és innentől kezdve mindegy, mit viselsz fölötte, az egész napod egy feszengés lesz.

Persze az, hogy milyen fehérneműt célszerű választani, nem mindig csak a kényelemtől függ. Sokat nyom a latban az is, hogy milyen alkalomra, illetve mihez viseled a fehérneműt, ugyanis nem minden típus való minden ruha alá. Igyekeztünk összeszedni a fő íratlan szabályokat, hogy mindig jó döntést tudj hozni.

Hétköznapi viselet: kényelmesen farmer alatt

Ha nem kell éppen kiöltözni, akkor a farmer a legalapvetőbb ruhadarab, amit az emberek viselnek. Jól néz ki, mindenhez passzol, kényelmes – persze, hogy legtöbben ezt választják. A farmer esetében is érdemes ugyanakkor meggondolni, hogy mit veszünk alá, ugyanis nagyon kényelmetlen tud lenni, főleg a szűk változatok, ha mellényúlunk alsónemű tekintetében. Sőt, esztétikai szempontokat sem árt figyelembe venni.

Férfiaknál a laza boxer, hölgyeknél a női boxer, vagy francia típusú bugyi lehet problémás egy skinny vagy slim fazonú farmernadrág alatt. Nem nehéz kitalálni, hogy miért: a fehérnemű szára felpöndörödhet, összegyűrődhet, ami így folyamatosan nyom, kényelmetlen érzés. Nem mellesleg a nagyon feszülős darabok esetében (ami inkább a hölgyeknek készült kollekcióban jellemző), a bugyi vonala még át is üthet a nadrágon, ami nem kimondottan szép látvány, még klasszikus bugyi fazon esetében sem.

A megoldás? Ha kedveled a tangát, vékony anyagú, feszülős farmer alatt viseld azt, ha nem, akkor a hagyományos fazonú, ám lézervágott női alsó lehet a legjobb barátod. Itt nincs átütő, nyomó varrat, így a bugyid teljesen diszkréten lapulhat a nadrág alatt.

Trendi fehérnemű
Trendi fehérnemű

Ezt viseld elegáns ruhák alatt

Az elegánsabb ruhák még egy kicsit több odafigyelést igényelnek, itt ugyanis már különösen körültekintőnek kell lenni a részletekkel kapcsolatban. Gyakran formális körülmények között viseled ezeket a ruhákat, ahol pedig számít a protokoll.

A bugyival kapcsolatban nagyjából ugyanaz a fő irányvonal: ne látszódjon át a varrás, ne lógjon ki maga a fehérnemű, és persze jó, ha kényelmes számodra. Alsónadrág esetén ugyanezek fontosak például egy öltönynadrág alatt. Fontos ugyanakkor a szín: míg a farmer nem látszik át, ezért mindegy, milyen színű bugyit viselsz alatta, addig egy vékony ruhánál ez már nem biztos, hogy így van. Testszínű, vagy a ruha anyagával megegyező színt válassz!

Fontos kérdés a melltartó is. Alapszabály, hogy nem lóghat ki a ruha alól, lehetőleg a pánt sem. A színre is figyelni kell: fehér blúzhoz nem veszünk fel fekete melltartót, de fordítva sem javasolt. Itt is a „vagy testszínű, vagy a ruha színével megegyező” irányelvet célszerű követni. Minél inkább láthatatlan a melltartó, annál jobb, de persze a funkcióját fontos, hogy betöltse.

Fehérnemű választás – erre figyelj, hogy kényelmes legyen

Tudtad, hogy a legtöbben lényegesen kisebb méretű fehérneműt hordanak a szükségesnél? De olyanok is szép számmal akadnak, akik épp ellenkezőleg: a méretüknél nagyobbat viselnek. Hogy melyik végletbe esik bele az ember, az rendszerint attól is függ, milyen fazonú fehérneműt választ.

A hölgyeknél nagyon gyakori a túl pici méret. Falatnyi bugyikba, szűk push up melltartókba préselik bele magukat rengetegen, mert azt hiszik, az a cél, hogy az adott melltartó, illetve alsónemű minél kisebb legyen. Így persze, hogy oltári kényelmetlen lesz, este pedig alig várják, hogy megszabaduljanak tőle. Se a bugyinak, se a melltartónak nem szabad se vágnia, se szorítania: ha ez történik, az sajnos nem a Te méreted!

Férfiaknál a laza fazonú boxer szokott túl laza lenni, ami szintén nem jó: begyűrődik, aztán egész nap nyom, útban van. A passzoló méret esetében ez nem fordul elő!

Alkathoz passzoló fehérnemű választása

Amikor fehérneműt választasz, az alkatodat is érdemes figyelembe venned. Ha például nagyok a melleid, a push up-ra nem valószínű, hogy szükséged van, ellenben fontos az extra tartás, kis mellek esetében azonban a vastag pántok azok, amik teljesen feleslegesek. Bugyiból is többféle fazon áll rendelkezésre például a derékmagasság terén is: van, akinek a magas, van, akinek az alacsonyabb derekú fazon áll jól.

Ha olyat választasz, ami igazán illik az alakodhoz, sokkal jobban fogod érezni magad benne, mintha divatból erőltetnél magadra olyasmit, ami nem igazán passzol hozzád!

Milyen fehérneműt viselj interjúhoz

Külön kérdéskör szokott lenni az állásinterjún viselhető fehérneműk. Nos, itt is egyszerre kell betartani esztétikai és kényelmi szabályokat.

Ahogy az elegánsabb ruhák esetében, úgy itt is fontos, hogy ne lógjon ki sehol a fehérnemű, illetve színben harmonizáljon a rajtad lévő ruhákkal. A varrások ne üssenek át sehol, mert közönséges hatást kelt. És természetesen az is lényeges, hogy ne feszengj, tehát olyan darabokat válassz, amik kényelmesek számodra.

Összegezve, a jó fehérnemű két kritériumnak felel meg: komfortos és láthatatlan. Ha ez a két feltétel teljesül, biztos lehetsz benne, hogy jól választottál!